Waterontharder installeren
Iedereen die het huishouden doet heeft zicht wel al eens geërgerd aan de vele kalkplekken die na verloop van tijd opduiken. Op het aanrechtblad, aan de kranen en zelfs in het wasmachine zijn sporen van kalk terug te vinden. Deze kalkplekken zorgen niet alleen voor een onverzorgde indruk maar zijn ook erg schadelijk voor je toestellen. Gelukkig kan je dit probleem makkelijk verhelpen met een waterontharder!
Hoe werkt een waterontharder?
Zoals de naam al doet vermoeden zal een waterontharder het water zacht maken. Dit gebeurt door de hoeveelheid calcium en magnesium serieus te doen terugdringen. Hoeveel calcium er aanwezig is in je water hangt af van regio tot regio. Waterontharders worden in sommige regio’s opvallend vaker geplaatst dan andere.
De waterontharder zal door middel van zout en een reinigingsproces het water kalkvrij maken alvorens het door te sturen naar de verwarmingsketel en sanitaire leidingen. Hierdoor blijven de apparaten en leidingen gespaard van kalkaanslag wat op termijn voor heel wat schade kan zorgen.
Kostprijs waterontharders
De prijs van een waterontharder hangt af van het totale verbruik van de woning Hoe meer water er verbruikt wordt, hoe groter en zwaarder de waterverzachter zal zijn. Meer informatie over prijzen en voordelen van de verschillende types vind je op de website van waterontharder-expert.be.
Hoe gebeurt de aansluiting?
De aansluiting van een waterontharder gebeurt daar waar het stadswater de woning binnenkomt. In de meeste gevallen is dit in de garage of de kelder. De installatie is dus niet zichtbaar in de woonruimtes.
Soorten waterontharders
Wil je een kwalitatieve waterontharder plaatsen, dan kies je best voor een exemplaar dat werkt op basis van kunsthars. Dit kunsthars trekt namelijk de kalk uit het leidingwater door natriumionen af te geven. Zo wordt het water mooi gefilterd en krijg je gezond, helder water in de leidingen.