Zoals je op deze site gezien hebt, kan je bij De Bruijn B.V. terecht voor nieuwe dakbedekking. Wanneer je dan toch aan het dak bezig bent, is het wellicht het overwegen waard om zonnepanelen op het dak te plaatsen. Steeds meer mensen zijn de afgelopen jaren overgestapt op deze duurzame manier van energie opwekken. Niet alleen omdat ze het beste beentje voor hebben met het milieu, maar ook omdat het financieel gezien een aantrekkelijke optie is. Indien je nog niet zoveel weet van wat voor zonnepanelen er zijn en wat dat allemaal kost, vind je hieronder daar wat meer informatie over.
Hoe duur zijn zonnepanelen?
Een exacte prijs van een zonnepaneel is afhankelijk van het type zonnepaneel. Zo kan dat van zo’n 100 euro oplopen tot wel 300 euro per paneel. Het is echter belangrijk om te beseffen dat het een investering betreft, ook al gaat het dan om een aanzienlijk bedrag. De terugverdientijd van de installatie is namelijk doorgaans zo’n 6-9 jaar terwijl het een investering is voor wel 25 jaar. Na de terugverdientijd zal je voor het grootste deel in staat zijn om in je eigen energiebehoefte te voorzien. En dat is iets dat je al vanaf het begin zal terugzien op je energierekening. Je kan bovendien het teveel aan energie dat je produceert terug verkopen aan de energiemaatschappij. Dit proces noemen we salderen en daar kan je meer over lezen op www.zonnepanelengids.com. Daarnaast is het ook mogelijk om de BTW over de installatie- en aanschafkosten terug te vragen.
Welke typen panelen zijn er?
Net werd al genoemd dat de prijs per paneel sterk kan verschillen. Dit heeft er onder andere mee te maken dat ook het rendement van de panelen verschilt. Hierdoor brengt niet ieder paneel dezelfde hoeveelheid stroom op. Er zijn drie verschillende varianten: monokristallijn, polykristallijn en dunne film zonnepanelen. De monokristallijn panelen zijn het duurst maar hebben dus ook het hoogste rendement. De polykristallijn panelen zijn net iets voordeliger en verschillen ook maar weinig wat betreft het rendement. De dunne film panelen zijn een stuk voordeliger, maar hebben ook een aanzienlijk lager rendement. Deze panelen kunnen, in tegenstelling tot die andere twee, echter wel goed presteren bij hogere temperaturen en weinig licht.